Vrei să vinzi o proprietate – Avantajele de a fi Reprezentat Exclusiv de un agent imobiliar (I)

Ai de vândut o proprietate și în mod firesc apare dilema cum este mai bine, să vinzi singur (pentru a economisi comisionul agentului imobiliar) sau să apelezi la serviciile unui profesionist?

În mod evident este bine să lucrezi cu un profesionist. Pentru a te asigura nu doar că vinzi cu succes, ci a avea liniștea și siguranța că vinzi în cele mai bune condiții posibile. Pentru a evita acele erori ce pot duce la blocarea unei tranzacții. Pentru a avea alături de tine pe cineva care să te ajute să rezolvi multele situații și încurcături care pot apărea. Pentru că îți poate economisi nu numai timp și energie, dar chiar și bani.

Dar cum găsești acel agent imobiliar în care să ai încredere că va face toate astea, va lucra pentru tine și va depune toate eforturile pentru a-ți vinde proprietatea la cel mai bun preț, negociind în interesul tău?

Și răspunsul este, doar un agent care te Reprezintă Exclusiv pe tine în tranzacție va face tot ce trebuie pentru vânzarea în cele mai bune condiții, și îți va proteja cu adevărat interesele.

Atenție, Reprezentarea Exclusivă nu este același lucru cu exclusivitatea acordată unei agenții. Reprezentarea Exclusivă este atunci când agentul reprezintă interesele unei singure părți în tranzacție, a clientului pentru care lucrează, căruia i se dedică 100% pentru succesul tranzacției. Contractul de Reprezentare Exclusivă nu este limitativ, dimpotrivă (după cum voi arăta).

Printr-un simplu contract de Exclusivitate vânzătorul se limitează la a vinde cu o singură agenție. Acea agenție va face mai mult sau mai puțin eforturi pentru a găsi cumpărător, dar NU are obligația de a apăra interesele vânzătorului în tranzacție ori în negocierea cu cumpărătorul, și NU colaborează cu alte agenții în interesul vânzătorului.

În cele ce urmează voi detalia avantajele de a fi Reprezentat Exclusiv de un agent imobiliar.

Loialitatea față de client

Gândește-te cum ar fi ca agentul să dezvăluie cumpărătorului informații sensibile, precum ultimul preț pe care ai fi dispus să-l accepți? Sau motivul pentru care este important pentru tine să vinzi? Cum ar putea influența asta vânzarea și cât de mult ai putea pierde din banii pe care i-ai putea obține?

Un agent care te Reprezintă nu va face niciodată asta. Mai mult, el va refuza politicos orice eventuale propuneri sau promisiuni bănești ale cumpărătorului în scopul de a obține un preț favorabil în negociere, și îți va aduce la cunoștință faptul! (aviz cumpărătorilor tentați a încerca să-și asigure ”bunăvoința” unui agent care Reprezintă Exclusiv un vânzător!)

De ce? Pentru că prin contractul de Reprezentare Exclusivă și-a asumat obligația de corectitudine, onestitate și loialitate față de clientul său vânzător.

În plus, prin același contract de Reprezentare Exclusivă s-a angajat să vândă proprietatea la un preț dinainte stabilit de comun acord cu tine, vânzătorul. Proprietatea ori se vinde în marja de preț agreată, ori nu se vinde deloc. Și atunci în mod natural interesul lui ca agent de a vinde este același cu al tău.

(va urma)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s